Det känns hoppfullt. Äntligen ska Apple ta sitt ansvar. Tänker jag… (yes. nu kommer problemen att lösas…)

Tillbaka till Episode 9

Tillbaka hemma – Vi lade ner arbetsambitionerna efter att MacBooken rasat. Stängde igen och bestämde oss för att släppa allt som hade att göra med datorer, problem med Apple, Mac, Yosemite, Installeringar, Ominstallationer, Timmar i Apple Support, Dagar på Forum för att hitta eventuella lösningar. 330 timmar av elände med Mac hade tagit ut sin rätt och vi insåg att i Indonesien – löser vi inte vårt problem – Apple hade ju indirekt lovat att hjälpa till när vi kom hem.

Med ett utvilat sinne, så inser jag vad jag måste göra. Apple är inte längre vad det varit och därför får man som konsument nu räkna med att macar som är 3 år är förbrukade macar. Så jag tar ett ekonomiskt tufft beslut för företaget. Vi köper nya Mac-datorer och börjar om!!! Inget mer strul med gamla Macar och gamla programversioner. Apple hade ju ändå angett att problemet var Yosemite och jag hade insett att macar äldre än 2,5 år ska man inte installera Yosemite på – för det går inte.

Så väl hemma kommer jag i kontakt med Apple´s Executive Liason. Detta är Tara Bunch´s anställda och dom som ska hålla kunderna nöjda. Jag kommer inte nämna några namn på dessa anställda, mest för att det är personer som jobbar för sin karriär och har tydliga policies från Apple hur man hanterar en kund. De sitter i en knivig position mellan Apple´s policies och vad man som medmänniska rimligtvis vill erbjuda för hjälp till behövande kunder. De får min version av mitt ärende presenterat och jag berättar glatt att jag ska ge Apple och Mac en ny chans – jag ska köpa nya maskiner och jag undrar på vilket sätt Apple vill vara med och dela ansvaret och kostnaderna för de problem deras uppdateringar orsakat mig och mitt företag.

Svaret kommer: De behöver en teknisk utvärdering av min MacBook Pro och alla tidigare ärendenummer och serienummer på produkter. Det här skapar ju ännu mer problem för den ”lilla” människan. Alla processer Apple utsätter sina kunder för, stjäl ju tid från den dagliga verksamheten.

 Till Episode 11