Redan nu tycker jag att Apple verkar ha slarvat lite med den nya programvaran Yosemite – Det ska väl inte vara så att det hänger sig vid en så viktig uppgradering som från en version av ett operativsystem till en annan?

Tillbaka till Episode 4

Min MacBook är alltså sopren. Så jag laddar ner OS X Yosemite via App Store och påbörjar en helt ny installation av Yosemite. Den här gången går det bra. Jag har nu skapat en MacBook Pro med en ren installation av Yosemite. Lättad går jag vidare och börjar uppgraderingsprocessen med min Mac Mini Core 2 Duo 2,4GHz.

Naturligtvis börjar jag med en backup den här gången! Man vill ju inte återuppleva eländet med MacBooken. Eftersom filerna jag har på Mac Minin är av en sådan art att jag kan ha dom vart som helst och de inte är så viktiga, så bestämmer jag mig även för att ominstallera hårddisken. Det innebär alltså att jag raderar ut hårddisken och installerar om den med det nya operativsystemet OS X Yosemite.

Så processen börjar och ett antal timmar senare är OS X Yosemite igång!

MEN VAD I SJÄLVASTE GLÖDHETA…..

När Mac Minin startar igång har den återskapat ALLA konton jag någonsin haft på datorn. Jag hade ett (1) konto när jag började ominstallationen. Jag har nu fem (5) konton?!?!? Hur är det möjligt? Det är inte första gången jag RADERAT hårddisken på min Mac Mini. Ändå poppar gamla konton upp som borde varit borta för länge sedan. Yosemite har alltså återskapat konton som ska vara raderade.

Tänk om jag raderat ut min hårddisk inför en försäljning i tron av att den är tom – sedan gör köparen samma process som jag gjort – och vips så sitter han där med mina konton. Det hade ju varit fint. Få inte panik nu om du raderat och sålt din Mac-dator. 🙂

Vad svarar Apple på det här?

Jo, att det har dom ju inte hört talas om tidigare…. – Nähää!

Till Episode 6