Så jag slutar nu att uppgradera mina macar från Mavericks till Yosemite och bestämmer mig för att testa av Yosemite ordentligt innan jag går vidare med mina ominstallationer.

Men problem lurar runt hörnet….

Tillbaka till Episode 6

Min MacBook Pro som är nyinstallerad med Yosemite börjar gå på högvarv. Jag menar verkligen högvarv. Provar att starta om. Provar att starta om i felsäkert läge. Går igenom alla startprogram som ligger på användare. Söker efter virus. Jag får ge upp – MacBook Pro:n går på högvarv.

MacBooken får följa med på resa i Sverige. Tanken är att den ska vara med i jobbet. Vi pratar om att maila, jobba med dokument och på sin höjd kolla av Facebook och surfa lite på Safari. Första kvällen tar surfpotten från Telia helt slut. Det är i mitten av månaden och surfpotten är slut. Ok?!? Köper till 2 MB extra. 2 timmar senare – Surfpotten är slut igen. Jag ringer Telia. Joddå! Det har surfats upp 5 MB.

Det är inte jag som surfat upp det – det kan jag lova.

MacBooken går på högvarv – Vad gör den? Apple verkar ha installerat något som gör att den skickar information i sådan takt att hårddisken får jobba på max. MacBooken går inte att använda, badbollen snurrar, Mail och Safari hänger sig, ingenting blir gjort då all kraft går till att skicka den information som Apple verkar ha bestämt är viktigt. Det här inlägget handlar kanske om samma sak.

När MacBooken är åter hemma provar jag att avinstallera iCloud – Det är ju ändå navet i Apples informationsutbyte som jag ser det. Det gör ingen skillnad. Den funkar lika illa. Jag ger upp. Apple har skapat problem för MacBook:en med Yosemite.

Jag bestämmer mig för att fortsätta utvärdera Yosemite….. och då kommer problem nr. 2

Till Episode 8